"`html
אובדן כושר עבודה: האם אתם באמת מבינים את הזכויות שלכם?
אובדן כושר עבודה הוא לא נושא שגרתי שאנו עוסקים בו באופן יומיומי, ורובנו לא רוצים לחשוב עליו יותר מדי. אבל במציאות? לעיתים אין ברירה והחיים מזמנים לנו תקופות בהן בשל מחלה או פציעה לא נוכל לעבוד ולהתפרנס במשך חודשים ארוכים ונאלץ לתבוע קצבאות וזכויות המגיעות לנו.
אז למה זה כל כך חשוב להיעזר במומחה בתחום? תתכוננו, כי התשובות עלולות להפתיע.
מהו אובדן כושר עבודה?
כשאנחנו מדברים על "אובדן כושר עבודה", הכוונה היא למצב שבו אדם מאבד את היכולת לבצע את העבודה שלו כתוצאה מתאונה או מחלה. זה יכול להתרחש בכל שלב בחיים – ופעמים רבות, זה קורה בדיוק כשאנחנו הכי פחות מוכנים לזה.
חשבתם שכל שכיר מוגן אוטומטית? אז לא ממש.
עובד יוכל לתבוע קצבת נכות במידה וברשותו קרן פנסיה פעילה , בדרך כלל רק במקרה שאינו מסוגל לעבוד בכל עבודה ולא רק במקצוע שלו, ורק לאחר מינימום של 91 ימים בהם היה מצוי באובדן כושר.
ביטוחים פרטיים של אובדן כושר מרחיבים את הכיסוי הבטוחי לאובדן כושר עבודה במקצוע הספציפי של המבוטח.
ביטוח לאומי מבטח במקרה של תאונת עבודה או נכות כללית במידה ועמדתם בתנאי הזכאות שכוללים בין היתר מינימום של קביעת נכות רפואית, שכר נמוך וקביעת אובן כושר עבודה בעקבות המצב הרפואי.
האם אתם יודעים מה הכיסוי הביטוחי שלכם נותן?
- מי קובע מה בדיוק נחשב ל"אובדן כושר עבודה"?
- האם מדובר באי יכולת לעבוד לחלוטין – או רק בעבודה מסוימת?
- האם הכיסוי חל רק על מקצועות מסוימים?
- ומה קורה אם אתם עצמאים?
כאן נכנס לתמונה עורך דין מיומן שעוסק בתביעות ביטוח ונזיקין. פעמים רבות חברות הביטוח ישתמשו בפרשנויות משפטיות מרחיקות לכת כדי לצמצם את ההתחייבות שלהן, וזה בדיוק התפקיד של עורך הדין להילחם עבורכם ולהבטיח שתקבלו את מה שמגיע לכם.
7 דברים שאף אחד לא יספר לכם על תביעות אובדן כושר עבודה
1. הביטוח לא "יצלצל אליכם"
גם אם מגיעים לכם עשרות או מאות אלפי שקלים, אף אחד לא ימהר להציע לכם אותם מיוזמתו. להיפך, במקרים רבים ידחו התביעות באופן לא מוצדק. אך האחריות להגיש תביעות לערער ולתבוע היא לגמרי שלכם – וזאת סיבה מצוינת להתייעץ עם מומחה בתחום.
2. תיעוד רפואי הוא החבר הכי טוב שלכם
כדי להצליח בתביעה, חשוב לשמור כל בדיקה, מסמך או מכתב רפואי שמפרט את מצבכם. הרשומות הרפואיות הן הבסיס להוכחה של אובדן כושר עבודה, ולא פעם, המסמך הקטן שעלול להיראות לכם חסר משמעות – יכול לשנות את כל התיק. במקרים רבים יש ליזום ולבקש בדיקות מסוימות, להיוועץ עם מומחים נוספים ולקבל חוות דעת משפטיות נוספות.
3. גם עצמאים לא נשארים בצד
הסטטיסטיקה מראה שעצמאים חשופים במיוחד למצבים של אובדן כושר עבודה, אך הם לא מבוטחים דרך מעסיק ולכן התביעה תתבצע מול ביטוח לאומי או ביטוח/קרן פנסיה שפתחו באופן עצמאי. כמו כן ניתן להגיש תביעות חבות כנגד צדדי ג' במקרים מסוימים. עורך דין מיומן יכול לבחון את כל מקורות הפיצוי הרלוונטיים ולוודא שתקבלו פיצוי המגע לכם.
4. האפשרות של "כושר עבודה חלקי"
ידעתם שלא חייבים לאבד לחלוטין את יכולת העבודה כדי לתבוע? יש דבר כזה שנקרא "אובדן כושר עבודה חלקי", וזה אומר שגם אם יכולתכם לעבוד נפגעה באופן חלקי בלבד – מגיע לכם פיצויים בהתאם.
כמה שאלות נפוצות על הנושא
איך אדע אם אכנס להגדרה של אובדן כושר עבודה?
זה תלוי בהגדרות של הפוליסה והמסמכים הרפואיים. מומלץ להתייעץ עם עורך דין כדי לוודא שהמקרה שלכם חל תחת התנאים הקיימים.
כמה זמן לוקח לסיים תביעה כזו?
זאת שאלה מורכבת. הזמן תלוי באופי התביעה, שיתוף הפעולה מצד חברות הביטוח ומורכבות המקרה.
מה ההבדל בין פוליסות פרטיות לתביעות דרך הביטוח הלאומי?
פוליסות פרטיות נרכשות על ידי המבוטח ומספקות כיסוי נוסף, לעומת הביטוח הלאומי שמספק תשלום מגורם ממשלתי.
למה להיעזר בעורך דין – ולא לנסות לבד?
לא מעט אנשים שומעים על נושא אובדן כושר עבודה ומניחים שהם יכולים לנהל את המאבק לבד, בייחוד אם הם אנשים משכילים. אבל חברות הביטוח הן גופים גדולים עם משאבים כמעט אינסופיים, והן לא ממהרות לוותר על הכסף שלהן. עורך דין מומחה יידע בדיוק איזה מסמכים להציג, איזה טיעונים לטעון והיכן להפעיל לחצים למיקסום הפיצויים שמגיעים לכם.
התכוננו נכון ותוכלו להרוויח את המגיע לכם
בדקו את תנאי הפוליסות שלכם, וודאו שאתם יודעים מה הכיסוי שאתם מקבלים ואיך זה יכול לסייע לכם במצבים לא צפויים. ואם אי פעם תצטרכו עזרה –פנו לעורך דין המתמחה באובדן כושר עבודה.
"`